Külföldön, de már itthon is egyre népszerűbbek az úgynevezett showcase oldalak, amiket magyarul webdesign galériának lehetne leginkább nevezni. Ezek a galériák a legjobban sikerült webdesign-nal rendelkező oldalakat hivatottak egybegyűjteni. Egy-egy ilyen galériába bekerülni nehéz, a weboldalnak komoly minőségi követelményeknek kell megfelelnie. Éppen ezért a bekerülés egyfajta kiváltságnak, a munka elismerésének számít.

Nem hiába hiszen ezeknek a galériáknak a tulajdonosai legtöbbször színtén designerek. Ha valakinek a munkáját a szakma, a konkurencia is elismeri sokat nyom a latba. Ezért sokan büszkén hirdetik is, hogy mely munkáik kerültek be bizonyos galériákba.

Persze a galériák között is van minőségi eltérés. Igazából egy ilyen galériának a minőségét a bekerült munkák színvonala szabja meg. Vannak galériák akik a kevesebb több elvet vallják ezért sokkal nehezebb bekerülni, mert nagyon megválogatják a munkákat. Természetesen egy ilyen galériába bekerült oldal webdesignere sokkal büszkébb lesz erre.

A webdesign galériába bekerülni nem egyszerű, de oldalt beküldeni annál inkább. Általában az oldalon erre van külön menüpont ahol pár adatot megadunk az oldalról és a készítőjéről és már megy is a levél a szerkesztőknek. Ha ők úgy itélik meg oldalunk pár nap múlva megjelenik a galériában.

Nemzetközi szinten az egyik legelismertebb galéria a cssmania.com. A magyar oldalak még csak gyerekcipőben járnak, de ha beírjuk a keresőbe, hogy "web design galéria", párat már így is találhatunk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://web-design-segedletek.blog.hu/api/trackback/id/tr981436106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása