Nemrég futtottam bele ebbe a mások által már régóta használt alkalmazásba, mely a SIFR nevet viseli. Nem tudom, ki hogy van vele, de webdesign tervezéskor sokszor szívesebben használnék szebb fontokat a rendszerfontoknál olyan dolgok megjelenítésére is (pl címsorok) melyeknél feltétel a szerkeszthetőség. Erre eddíg nem sok lehetőségünk volt,  a SIRF pont ezt problémát hivatott megoldani.

Az kiegészítő tulajdonképen két platformot használ. Először is van egy flash movie amibe bele kell fordítanunk a nekünk tetsző fontot (minta flash csatolva a cucchoz), és van egy javascript, ami azt csinálja, az általunk használt tag-ekhez definiált flash movikat, letöltéskor a h tag-ekre teszi. Így a web design gyönyörű szép fontokat használhat viszont szerkeszthető és ami mégjobb a keresők is olvasni tudják hiszen ott van a szabványos h tag is. Ami még külön szép a dologban, hogy annak akinek nincs flash playere vagy le van tiltva a javascript a sima h-tag jelenik meg.

Plusz feature, hogy ezeket a címsorokat linkelhetjük és a hover állapotuk is definiálható! A SIFR honlapba történő ültetése nem bonyolult dolog. Nem kell hozzá mély flash programozó tudás, csak minimális flash ismeretek. A népszerűbb keretrendszerekhez (pl.: wordpress) bajlódni se kell vele, van hozzá plugin!

Király cucc, minden designernek csak ajánlani tudom, hogy web design tervezésekor vegye figyelembe ennek az alkalmazásnak a használatát.

Példa oldallal, flash-el meg mindennel innen tölthető le.

A bejegyzés trackback címe:

https://web-design-segedletek.blog.hu/api/trackback/id/tr251332340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása